Sarbanes Oxley Compliance Journal on Ulitzer

Sarbanes Oxley on Ulitzer

Subscribe to Sarbanes Oxley on Ulitzer: eMailAlertsEmail Alerts newslettersWeekly Newsletters
Get Sarbanes Oxley on Ulitzer: homepageHomepage mobileMobile rssRSS facebookFacebook twitterTwitter linkedinLinkedIn


Sarbanes Oxley Authors: David Sprott, Lori MacVittie, Jim Kaskade, Gilad Parann-Nissany, PR.com Newswire

Related Topics: Sarbanes Oxley on Ulitzer

News Feed Item

BitPay opent groter kantoor in Amsterdam

BitPay, wereldwijd marktleider in bitcoin betalingen, verhuist naar een groter kantoor om te voldoen aan de explosieve vraag. In de afgelopen drie maanden hebben meer dan 2.500 webwinkels zich ingeschreven bij BitPay, waarmee het aantal Europese handelaren in bitcoin op meer dan 11.000 komt.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van BitPay bevindt zich op Herengracht 458 in de Gouden Bocht van Amsterdam. Het complex uit de 17e eeuw was voorheen het kantoor van Deutsche Bank, pensioenfondsen en bancaire instellingen.

Om te kunnen voldoen aan de toenemende groei heeft BitPay Timo Dijkstra aangetrokken als compliance specialist EMEA. Timo werkte voorheen onder andere bij PwC binnen de Risk & Compliance competentie en behaalde een master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht.

BitPay heeft ook Walter Drieënhuizen en Niels Kerstholt toegevoegd als sales associates. Walter werkte voorheen bij DocData als channel sales manager. Wereldwijd is BitPay inmiddels uitgegroeid tot 75 fulltime medewerkers met 5 kantoren in Atlanta, Amsterdam, San Francisco, Buenos Aires, en St. Petersburg.

“Toen we in mei het kantoor voor het eerst openden, voegden we ongeveer 200 winkels per maand toe, in augustus hebben we nog eens 1.100 nieuwe winkels in Europa toegevoegd”, aldus Moe Levin, directeur Business Development BitPay Europa. “Europeanen zijn bekend met diverse valuta en bevinden zich in de voorhoede wat betreft adoptie van mobiele technologie, dus het is begrijpelijk dat bitcoin zo populair is.”

Europese retailers hebben dit jaar meer dan 28 miljoen euro aan bitcoin-betalingen verwerkt, in vergelijking met 1,4 miljoen euro tijdens dezelfde maand in 2013, een immense groei van 1.900%. De landen in Europa met de hoogste bitcoin adoptie zijn Engeland, Duitsland en Nederland. Enkele van de meest toonaangevende Europese bedrijven die bitcoin accepteren via BitPay zijn Thuisbezorgd, AirBaltic, Destinia, Webhallen.se, Scan.co.uk, EasyHotel, 220 volt en Shipito.

Over BitPay

BitPay is marktleider in bitcoin betalingen. BitPay heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika en heeft tot nu toe 32 miljoen dollar aan investeringen gekregen van top investeerders waaronder Index Ventures, Founders Fund en Sir Richard Branson.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.